ISSIAS

29.07.2023

ISKIAS

HERMORATAHIERONTA

Iskiashermo on noin peukalonpään paksuinen hermo. Paksuin ja pisin kehon hermoista, joka ulottuu pakaroilta ja päättyy varpaiden kärkiin. Se hermottaa lihakset jaloissa sekä verisuonet, jotka tuovat happirikasta verta ja kuljettavat solujen aineenvaihdunta tuotteet pois kehosta. Näin lihasten toiminta paranee.

ISKIAKSEN AIHEUTTAJA

Useimmiten kipu aiheutuu nikamien välisen aineen (välilevyn) pullistumasta, joka ärsyttää hermoa. Toinen yleinen syy on lihasten kireys, joka voi ahdistaa hermon kulkua ja aiheuttaa näin kipua. Molempia vaivoja voi hoitaa hermoratahieronnalla.

Keskivartalon lihakset kannattelevat ja tukevat selkärankaa, mikäli lihasten toiminta heikkenee voi L-nikamiin ilmentyä pullistumia ja mikäli emme reagoi hoitamalla kehoamme, pullistuma voi revetä ja näin syntyy välilevytyrä. Välilevyn keskuksessa oleva hyytelömäinen aine vuotaa ulos ja saattaa siten painaa tai ärsyttää hermoa. Välilevyn hapan aine voi tulehduttaa iskiashermoa ja kipu pahenee.  Koska iskiashermo lähtee pakaroilta ja jatkuu varpaisiin, myös kivun ilmentymä voi olla osassa tai koko hermon alueella. Hermoratahieronta on nimensä mukaisesti hermojen käsittelyä.

Tupakointi ja liikkumattomuus supistavat verisuonia. Hiusverisuonet ovat pienimpiä verisuonia, joiden läheisyydessä solujen aineenvaihdunta tapahtuu. Hiusverisuonten supistuessa aineiden vaihtuminen hiusverisuonista soluille ei voi tapahtua luonnolliseen tapaansa, näin kehoon jää epäpuhtauksia sekä ravinteet eivät pääse soluihin. Näitä hiusverisuonia on kaikkialla, jokaisen hiussuonen tulisi toimia hermotuksen alaisuudessa, jotta keho toimisi oikealla tavalla. Etenkin selkärangan ympärillä on paljon hiussuoniverkostoa, niiden supistuessa ongelmia tulee etenkin alaselän alueelle, josta issiashermokin saa alkunsa. Hermoratahieronta parantaa verenkiertoa.

HERMORATAHIERONTA KOKEMUKSIA

Hermoratahieronnalla on ollut todella hyviä vaikutuksia näihin kiputiloihin. Aktivoimme hermostoa tietyssä järjestyksessä vaikutuksen takaamiseksi. Hermoratahieronta palauttaa kehon tasapainon, jolloin kipuja ei ole. Hoito poistaa jo kertyneitä epäpuhtauksia kehosta. Kuonan poistuessa voi ilmaantua pahoinvointia tai päänsärkyä, joka menee ohi. Veden juonti hoidon jälkeen on tärkeää, jotta epäpuhtaudet voivat kulkeutua pois kehosta. Keskushermoston saadessa apua myös kivun ilmentäminen, joka on kehon oma hälytys sammuu. Kipu on kuin palovaroitin ja kun hälytys on ohi, se sammuu ja elämä jatkuu.

Yleisesti iskiaskipu alkaa lantiosta ja säteilee sääriin. Keskivartalon lihaksistoa huoltamalla saamme myös tukea selkärangan toimintaan ja näin pullistumia ei pääse syntymään yhtä helposti. Pienten selkälihasten tehtävä on tukea selkärangan oikeaa toimintaa, mikäli hermotus ei toimi kehossa oikein, paine rangassa kasvaa. Vaikka selkäranka on yllättävän lujaa tekoa, niin sekin tarvitsee toimivaa hermoverkostoa, joka ravitsee ja hapettaa lihaksistoa, jotta ne pystyvät tekevät omat tehtävänsä. Sydämen tehtävä on saada veri kulkemaan, joten esimerkiksi hermoratahieronnalla ja liikunnalla on suotuisa vaikutus kehon paranemisprosesseissa.


ISKIAKSEN ITSEHOITO

Iskiasvaivaan kannattaa hakea apua hermoratahieronnasta. Pikkuhiljaa on hyvä lisätä myös keskivartaloa vahvistavaa liikuntaa. Kuten kahvakuulailua tai painohulavanteen pyöritystä. Ihminen tarvitsee unta 8 tuntia yössä, jotta kehon palautuminen toimii. Ravinnolla on myös suuri vaikutus koko terveyteemme, ei varmasti ole väärin jos kehotan syömään lisää kotimaisia marjoja ja kasviksia ruualla.

Issiaslauta ja "allasvenytys" auttaa pitkällä aikavälillä, mutta akuuttiin vaivaan on hyvä hakea apua hermoratahieronnasta. Allasvenytyksen löydät blogin kohdasta selkäkipu. Asento on sama kuin puuta vasten, mutta tiskialtaasta saa paremman otteen. Ota ote tiskialtaan reunalta ja vedä itseäsi 90 asteen kulmassa poispäin. Pysy asennossa painoa vaihdellen puolelta toiselle muutaman minuutin ajan. Tämä venytys oikein tehtynä tuntuu harteiden välistä jalkoihin. Venyttelyt tehdään aina kivun sallimissa rajoissa, mikäli liike on liian kivulias edes vähäisesti tehtynä, hae ensiapu muuta kautta.

Kevyet kävelylenkit lisäävät verenkiertoa koko kehossa ja myös alaselän alueella. Pidä matka maltillisena ja voit tehdä lenkin useamman kerran päivän aikana. Uinti ja kotijumppa on hyväksi, mikäli pidät rasituksen kohtalaisena. Hermoratahieronnan jälkeen kannattaa käveleskellä n. ½ tuntia verenkierron lisäämiseksi alueella. Hermoratahieronta hoitaa kipua ja auttaa paranemaan. Koska hoito tehdään päästä varpaisiin eikä tehdä työntäviä liikkeitä niin hoito sopii myös tulehdustiloissa.

Varaa aika hoitoon 045-123 3401 tai hermoratahierojat@gmail.com. Teen hermoratahierontaa Oulussa.

Uusimmat kirjoitukset yrityksemme blogissa

Lue uutuuksista ensimmäisten joukossa!

Tämä tarina alkaa viime joulusta, jolloin heräsin todellisuuteen suhteesta, jossa olin yrittänyt selvitä ja auttaa. Auttaa niin kovasti, etten huomannut, kuinka se oli vienyt minusta kaiken. Olin rikki, hajalla ja poikki. Elämänilo oli kadonnut aikapäiviä sitten, vaikka vuosi takaperin olin tavannut elämäni ihmisen, joka olisi ikuisesti tukenani ja...

Hermosto johtaa ruuansulatuskanavan toimintaa alusta loppuun ja siksi nieltyämme voimme vaikka seisoa käsillämme ja ruoka etenee siltikin oikeaan suuntaan. Hermosto ja aivot rakentuvat rasvasta eli liekö oikeat rasvat tie suurempaan älykkyyteen?