HERMORATAHIERONNAN MESTARI / KOULUTTAJA KAISA HANNULA, OULU


HERMORATAHIEROJA MESTARI / KOULUTTAJA 

KAISA HANNULA

Millainen hermoratahieronnan kouluttaja olen?

Hermoratahieronnan kouluttajana olen iloinen ja rempseä. Tahdon luoda sellaisen ympäristön myös hermoratahieroja koulutuksiin. Uskon, että rennossa ja mukavassa ilmapiirissä saavat tilaa myös hiljaisemmat oppilaat. Rehellisyys ja toisten auttaminen ovat arvoja, joita arvostan elämässäni. Mukaansa tempaavassa ilmapiirissä on helpompi oppia uutta. Pyrin tekemään päivistä innostavia hyvinvoinnin ja terveyden lähtökohdista.

Miten päädyin hermoratahieronnan mestariksi ja kouluttajaksi?

Olen työskennellyt ravintola-alalla 17 vuotta. Olin varsinainen moniosaaja. Olin tarjoilijana, kokkina sekä hotellin vastaanotossa. Esimiehieni innostamana toimin myös vastaavissa tehtävissä. Kävin Rovaniemen ammattikorkeassa restonomilinjan ja sen myötä esimiestyöskentely tuli tutuksi. Sairastumiseni jälkeen lopetin työt ravintola-alan esimiehenä toimiessani ravintolapäällikkönä useamman vuoden.

Olen energiapakkaus ja sanonut lähes kaikkiin elämän tuomiin mahdollisuuksiin kyllä, joten olen työskennellyt pitkää päivää monella alalla. Olempa toiminut iltapäiväkerhon ohjaajanakin yksin 18 lapsen kanssa. Olihan se melkoista ja siitä jäi mahtavat muistot. Lapset ovat aina olleet lähellä sydäntäni, joten olen toiminut myös perhepäivähoitaja useamman vuoden.

Kiinnostukseni herää hermoratahierontaa kohtaan

Opiskelin hermoratahierojaksi Hilkka Kaunisveden opissa. Hilkka oli yksi parhaita kouluttajia, jolta imeä itseensä oppeja. Hermoratahieroja koulutuksen innoittamana opiskelin vielä hermoratahieronnan mestari tittelin sekä siihen noin 3 vuotta kouluttajaksi. Tiedonjano ei ole sammunut vieläkään ja sen vuoksi opiskelenkin jatkuvasti terveyteen sekä hyvinvointiin liittyviä tietokirjoja. Oppilaani ihmettelevätkin valtavaa tiedonmäärääni.

Koulutettu hieroja Kaisa Hannula

Koulutettu hieroja titteli on viimeisin isompi opintosuoritus. Sitä ennen ja sen jälkeen olen käynyt lyhempiä sparrauksia sekä erilaisia koulutuksia. Markkinoinnin ja johtamisen osaamista olen hankkinut erilaisilla täydennyskoulutuksilla.

Hermoratahieronnan kokemukseni

Olin itse sairaana kokoajan. Tein stressaavaa työtä. Elin hektistä elämää ja en todellakaan terveyttä ajatellen. Sairaudet kuuluivat elämääni sillon. Oli migreeniä ja vatsa teki mitä halusi, sitähän tutkittiin vähän väliä sairaalassa. Jalat oli niin kipeät, että piti aamuisin totutella lattiaan ennen kuin uskalsi lattialle astua. Oliko sen väliä, kun en lapsia voinut saada. Keskittyminen oli todella hankalaa, ihme että selvisin koulusta. Kiitos Anrille, että potki minua, jotta selvisin lukiosta. Sinnillä sitä mentiin, kunnes tilanne meni niin pahaksi, että sormet ei enään kunnolla liikkuneet. Kyllähän niihinkin sain sydänlääkkeet, jotka pakotti verenkierron liikkeelle, no niitähän en kauaa sitten syönyt, kun erehdyin hoidattamaan itseäni uudella hoitomuodolla hermoratahieronnalla.

Tiesin heti ensimmäisen kerran jälkeen, että tämä on mun juttu. Rakastuin heti. Tämä hoito muutti elämäni suunnan. Sain apua keskittymiseen, sain lapsen, kädet toimii ja vatsakivuista ei tietoakaan. Siitä saakka terveys ja hyvinvointi ovat kiinnostaneet yhä vain enemmän. Miten voin 40 vuotiaana voida paremmin kuin 20 vuotta sitten?

Hermoratahieronnan koulutus

No mihin se johti? Rakas lapseni toi minut Ouluun. Lähin opiskelemaan 2 alaa. Perhepäivähoitoa, olihan lapsi niin pieni ja rakas sekä olin aina rakastanut noita pieniä ihmisen alkuja. En voinut jättää kuitenkaan polkua joka kolkutti, hermoratahierontaa. En koskaan tiennyt päätyväni opettajaksi, eihän sellaista kyennyt minun taustalla edes haaveilla. Nähdessäni selkävaivojen, vatsavaivojen, migreenien ja muiden vaivojen katoavan, se oli minusta niin maagista, että pakkohan minun oli jatkaa. Hermoratahieronnan oppimme perustuu meidän oman kehon fysiologiaan. En ymmärtänyt sitä, kun vaivat ovat hoidettavissa niin miksi niitä ei hoideta?

Hermoratahieronnan kouluttajaksi

Kiitos Hilkka Kaunisvedelle selkeästä opetustyylistä ja niin ihmiskeho vei minut mennessään. Ei tää helppoa ole ollut, mutta mikä on parempaa kuin tehdä mitä rakastaa ja olla mukana siinä koko sielullaan? Nyt Kaija Koon laulu onnellinen loppu kuvaa hyvin minun elämän alun vaikeuden johtaneen minut sinne minne kuulun. Ne kokemukset ovat näyttäneet miten kaikesta selviää ja nyt voin osaltani näyttää tietä toisille. Aina ei tarvitse repiä itseänsä hajalle ennen kuin saapuu perille. Haluan auttaa ihmisiä saavuttamaan paremman huomisen, haluan näyttää polun, jota on helppoa astella. Haluan tukea ihmisiä löytämään oman itsensä. Haluan tuoda anteeksi annon jokaiselle. Hermoratahieronta muutti minun elämäni, mitä se voi tehdä sinulle?

Lapin hermoratahierojaopisto

Perustin Lapin hermoratahierontaopiston jakaakseni tätä huippu oppia eteenpäin. Haluan tuoda koulutusta lähemmäs pohjoisen ihmisiä. Olen asunut suurimman osan elämästäni pohjoisessa niin tiedän, että kouluttautumismatkat voivat olla pitkiä. Pohjois-Suomessa etenkin on paljon tarvetta hermoratahieronnalle, kun palvelut vähenevät ja ihmisten on kyettävä selviämään itsekseen. Terveys ja hyvinvointi ovat tärkeitä elämänlaadun ylläpitämisessä.