SELKÄKIPU

06.06.2023

Selkäkipu ei ole perinnöllistä. Siihen voi vaikuttaa monella eri tavalla.

Ravinto, liikunta ja hermoratahieronta ovat erittäin hyviä keinoja. Elämäntapamme vaikuttaa huomattavasti terveyteemme. Terveys on pienten valintojen summa, joka näkyy pitkällä aikavälillä. Voimme pienillä teoilla vaikuttaa meidän loppuelämäämme joko parantavasti tai huonontaen elämänlaatuamme.

Verenkierron lisääminen selänalueelle

Selkärangan ympäristössä on paljon hiusverisuonia. Hiusverisuonissa tapahtuu solujen hapen- ja ravinteiden vaihto, joten on tärkeää, että verisuonistomme on kunnossa.

Tupakointi, nuuskaaminen, alkoholin juominen ja diabetes ovat huonoksi hiussuonten kunnossa pysymiselle. Jokainen niistä rappeuttaa hiusverisuonistoa.

Liikunta, hermoratahieronta ja ruokavalio sekä uni parantavat kehoamme kokonaisuutena ja täten myöskin auttavat selkäkivuista kärsiviä. Omat elämäntapamme ovat myös altistavia tekijöitä, mikäli emme voi niitä muuttaa tarvitsemme tukitoimia tiheämmin.

Tanssi liikunta muotona lisää alaselän alueella verenkiertoa ja näin auttaa myös selkäkipujen hoidossa. Elikkä lanteet liikkumaan!

Hermoratahierontaa kipeään selkään

Minulla on käynyt asiakkaana monia selkäkivuista kärsiviä. Hoitotulokset näissäkin tapauksissa ovat olleet hyviä. Sanotaan että alaselkäkipuihin liittyy osittain myös henkistä painetta ja pitkillä ihmisillä väärin nostelua.

Selkäranka itsessään on kova ja kestävä rakenne. Annikin mukaan nikamat ovat vain luutappeja, joita lihakset kannattelevat.

Muistan edelleen miten luokseni tuli nainen, joka kulki melkein kaksinkerroin. Hän kertoi kuinka oli hakenut apua sitä saamatta. Nainen oli erittäin epäluuloinen aloittaessamme hoidon. Käytin kaiken osaamisen siihen, että saimme hänelle asennon, jossa hän kykeni hoidon ajan olemaan. Kuitenkin jo viikon päästä seuraavalla hoitokerralla hän kykeni makaamaan jo hoitopöydällä ihan normaalisti. Toipuminen oli nopeaa sekä kipu on pysynyt poissa. 

Uusimmat kirjoitukset yrityksemme blogissa

Lue uutuuksista ensimmäisten joukossa!

Tämä tarina alkaa viime joulusta, jolloin heräsin todellisuuteen suhteesta, jossa olin yrittänyt selvitä ja auttaa. Auttaa niin kovasti, etten huomannut, kuinka se oli vienyt minusta kaiken. Olin rikki, hajalla ja poikki. Elämänilo oli kadonnut aikapäiviä sitten, vaikka vuosi takaperin olin tavannut elämäni ihmisen, joka olisi ikuisesti tukenani ja...

Hermosto johtaa ruuansulatuskanavan toimintaa alusta loppuun ja siksi nieltyämme voimme vaikka seisoa käsillämme ja ruoka etenee siltikin oikeaan suuntaan. Hermosto ja aivot rakentuvat rasvasta eli liekö oikeat rasvat tie suurempaan älykkyyteen?