Suoliston toimintaa 1 osa

15.09.2023

SUOLISTOMME, MELKEIN YHTÄ MONIMUTKAINEN RAKENNELMA KUIN ME ITSE

Hermoratahieronnalla hoidamme suolisto-ongelmia

Kerron teille suolistosta ja sen toiminnasta kerraten ja opettaen toivottavasti jotain uuttakin. Käyn pääpiirteittäin läpi ruuansulatuskanavamme. Kerron suoliston ja aivojen yhteydestä. Mielestäni aivot ovat kehon pääjohtaja, jonka arvoa ei tässäkään sovi vähätellä. Molemmat aivot ja suolisto rakastavat hyviä rasvoja. Suolistoon liittyy myös mikrobitoiminta, josta tiedemiehet elättelevät uutta läpimurtoa terveyteen.

Lopuksi yhteenvetoa sairauksista ja mitä on mielestäni tärkeää huomioida ajatellessa terveyttä eli kehon tasapainoista tilaa, jolloin sairaudet eivät kiusaa meitä. Hermoratahieronnassa etsimme sylttytehtaan, joka aiheuttaa meille kipuja. Emme hoida sairauksia, vaan niiden syitä.

Pyrimme hermoratahieronnan avulla auttamaan ihmiskehoa saavuttamaan tasapainoisen tilan, jolloin kehon omat parantavat voimat aktivoituvat toimintaan. Tässä on mielemme mahtava ase, mikäli olemme positiivisia, myös kehomme voi paremmin. Aina on toivoa, vaikka tilanne näyttäisi, kuinka pahalta tahansa. Hermoratahieronta on aina avuksi ja sillä ei voi saada vahinkoa aikaan, päinvastoin hyötyä roppakaupalla. Hermoratahieronnalla ei voi hoitaa raskaana olevia, 2 kk sisään leikattuja tai elinsiirtopotilaita, kaikki muut ovat tervetulleita.

Annikki Kankkunen

Annikki Kankkunen alkoi kouluttamaan hermoratahierojia 1980-luvulla omien asiakkaidensa painostuksesta. Hermoratahieronnan perusajatuksena on kehon saattaminen tasapainoon, jolloin se pystyy itse ratkaisemaan ongelmiaan.

Hermoratahierontaa Oulussa

Kokonaisuuden vuoksi hermoratahieronta tehdään aina alkaen päästä ja käyden läpi koko keho. Hoito kestää noin 2 tuntia. Puhdistuselimemme maksa, munuaiset, iho ja keuhkot tekevät hoidon jälkeen suuren työtaakan puhdistaessaan kehosta epäpuhtauksia. Tästä puhdistuksesta voi seurata hiukan ilmakuoppia ja asiakas voi voida pahoin hetkellisesti.

Kuinka ihanaa onkaan, kun keho palaa omaan luontaiseen toimintaansa ja saamme olla terveitä ja elinvoimaisia. Nautimme tasapainoisen maksan tuomasta mielihyvästä, väsymys on vain painajainen menneisyydessä. Kehon sisäinen tasapaino palaa ja saamme tuntea jälleen euforian tunteita. Jokainen on yksilö ja hermoratahieronta räätälöidään jokaisen tarpeeseen. Maltti on valttia, näin kokonaisvaltainen hoito vaatii aikansa. Omat päätöksemme elämässä vaikuttavat myös hoidon tehoon.

Kehossa kaikki on yhtä, kun saavutamme tasapainon sisäisesti, myös ulkoinen paine on helpompaa sietää. Mitä paremmin hermotus toimii, sen paremmin kestämme vastoinkäymisiä elämässämme. Keho pyrkii aina tasapainoon ja voimme hermoratahieronnan avulla jouduttaa prosessia. Psyykkisten vaivojen takana on fyysinen syy. Suolisto reagoi stressin tuomaan epätasapainoon ja niin koko homma lähtee helposti käsistä. Lihakset kiristyvät ja sydänrukka ei pysty pumppaamaan tarpeeksi verta elimien käyttöön, siitähän maksa masentuu eikä jaksa hoitaa kehon ravitsemusta, saati puhdistusta. Munuaisia kasvanut taakka alkaa hirvittää ja hälyttää näppylöillä huonovointisuuttaan. Ennen kuin tämä tilanne näyttää liian epätoivoiselta niin muistutan että jo ensimmäisellä hermoratahieronnalla on vaikutusta näihin kaikkiin elimiin. Mitä aikaisemmassa vaiheessa haemme apua, sitä nopeammin sitä myös saamme. Hermoratahieronnan mestareilla on laaja kuva elimistön oikeanlaisesta toiminnasta.

Ummetus

Tavallisimpia syitä ovat riittämätön nesteytys! Kuitujen liian vähäinen saanti ja liikunnan puute. Kyykkyasento pöntöllä antaa vauhtia kunnon töräykselle.

Crohnin tauti

Crohnin taudissa suolisto joutuu kuolioon ja kamalimmassa tapauksessa leikkauspöydälle. Hermoratahieronnasta on ollut hyötyä kaikkiin suolistosairauksiin, myös Crohnin tautiin. Hermotuksestahan siinäkin on kyse. Tauti vie pytylle 20-30 vuotiaana, ripulin ja veriulosteen saattelemana. Tupakointi lisää todennäköisyyttä suolistosairauksiin kuin myös aivojen ja sydämen häiriöihin.

Keskushermoston sairaudet

Sairaudet kuten multippeliskleroosi (MS), Parkinsonin tauti, Alzheimerin tauti, mielenterveys (masennus ja ahdistus), autismi, väsymysoireyhtymä, kipu ja fibromyalgia ovat tulehduksellisia. Näihinkin hyvänä tukihoitomuotona toimii hermoratahieronta. Tulehdus suolessa aiheuttaa häiriöitä kaikkialla. 90 % serotoniinin tuotannosta pitäisi tapahtua suoliston alueella. Serotoniini on aivojen tärkeimpiä välittäjäaineita.

Suolistosyöpä

Syöpien ja antibioottien käytön välillä on havaittu yhteys mm. eturauhas-, rinta- ja paksusuolensyövissä. Kuitu on ravinnossamme avainasemassa ehkäisemään, kun taas alkoholin käyttö lisää riskiä.

Allergiset sairaudet

Johtuvatko allergiset sairaudet liiasta hygieniasta ja sen myötä immuunijärjestelmän tekemisen puutteesta kuten näyttäisi? Maatiloilla kasvaneilla lapsosilla on tilastollisesti vähemmän astmaa ja allergioita. He ovat tekemisissä eläinten ja luonnon kanssa. Samahan on todettu lemmikkitaloudessa elävillä ihmisillä. Osa allergioista selitetään ohutsuolen ruuansulatuksella, joka tapauksessa hyvällä suoliston toiminnalla on ennaltaehkäisevä vaikutus myös erilaisiin virustauteihin kuten flunssa.

Antibiootit

Hyvät vai pahat antibiootit? Lapset käyttävät niitä tuplasti enemmän. Hengitystieinfektiot; välikorva ja sivuontelotulehdukset sekä iho- ja virtsatietulehdukset ovat tämän päivän vitsaus, joihin antibiootteja käytetään. Niiden on sanottu lisäävän elinajan odotetta jopa 10 vuodella. Lieköhän ollut syynä antibioottien harkitsematon käyttö, kun resistentit bakteerit ovat vallanneet jalansijaa? Täytyy myöntää, että vahingossa löydetty parannus on jo pelastanut monia ihmisiä julmilta tulehdussairauksilta.

Hermoratahieroja Oulu

Ota yhteyttä:

Lapin hermoratahierojaopisto,

Hermoratahieronnan mestari Kaisa Hannula, OULU

Teen hermoratahierontaa sekä koulutan uusia hermoratahierojia.