MIGREENI

06.06.2023

OLEN ITSE ELÄVÄ ESIMERKKI PARANTUNEESTA MIGREENI POTILAASTA. 

Kokeilin aikanani kaiken mahdollisen päästäkseni eroon aika ajoin ilmaantuneesta pääkivusta. Hermoratahieronta toimi kohdallani tähän monia vaivaavaan pulmaan. Migreeneitä on erilaisia ja on monesti vaikeaa kertoa mistä kipu lähtee. Joskus migreeni voi myös sekoittua lihasten väsymisestä johtuvaan iltapäänsärkyyn.

Kamala pääkipu

Kärsin aikanani itse pääkivusta, joka saattoi kestää useamman päivän. Välillä se seurasi kuukautiskiertoa ja välillä sille ei ollut mitään selitystä. Kivun sai hallintaan mikäli kerkesi ajoissa napata lääkettä, mutta se oli hankala saada kuriin mikäli ei kerennyt ajoissa. Oksetti ja tuntui pahalta kaikinpuolin. Sain avun hermoratahieronnasta. Aluksi en huomannut edes vaivan kadonneen, mutta myöhemmin se sitten iski tajuntaani. Siitä innostuneena olen hoitanut monia päänsärystä kärsiviä ihmisiä.

HERMORATAHIERONNAN KOKEMUKSIA

Kouluttautuessani pidemmälle otin yhteyttä eri puolille etsien migreenipotilaita kokeiluuni hyvin tuloksin. Jopa eräs nuori nainen sai apua hätäänsä kevään kirkkaiden auringonsäteiden herättäessä kovan migreenikohtauksen. Saimme hoidettua sen pois ja vielä vuosia myöhemmin särky ei ole palannut.

Päänsärkyä olen hoitanut kivun ollessa pahasti päällä, edes lääkkeet eivät saaneet kipua pois. Hermoratahieronnalla kipu kuitenkin lakkasi. Hoidosta on ollut apua myös itse aiheutettuun pääkipuun, jota eräs läheiseni on kokeillut useamman kerran.

Suosittelen kokeilemaan hoitoa päänsärkyihin, migreeniin ja Hortonin syndroomaan.

Päänsäryt; migreeni, Hortonin oireyhtymä, jännityspäänsärky ja kolmoishermosärky. Päänsärkyjä on monenlaisia.

Hoidon lisäksi on hyvä tehdä harjoitteita, jotka tukevat paranemista. Loppujen lopuksi terveytemme on meidän omissa käsissämme. Pidä siis huolta itsestäsi.


Hermoratahieronnalla hoidamme kaikkia päänsärkyjä jopa silloin kun kohtaus on päällä. Kipu hellittää otteensa lähes aina käsittelyn aikana. Lapin hermoratahierojaopisto kouluttaa hoitamaan erilaisia päänsärkyjä ja niiden aiheuttajia.


HERMORATAHIERONNASTA ON APUA MIGREENIIN

Migreeniä on aurallista ja auratonta. Hermoratahieronnalla saamme kohtauksen loppumaan eli hoitoon voi tulla myös kohtauksen ollessa päällä.

AURALLINEN MIGREENI

 Määritellään auraoireiden perusteella:

Auran kesto yli 4 min. / 2 peräkkäistä auraa esiintyy > päänsärky seuraa alle 60 minuutissa.

Oireita ovat näkökentän häiriöt, jotka voivat olla sahalaitaisia, tyhjiä aukkoja, tuntohäiriöitä, puheen häiriöitä tai halvaus oireita. Ensioireet kestävät alle tunnin ja johtuvat aivoverisuonten supistumisesta. Auran lopussa tai jälkeen alkaa sykkivä, toispuoleinen päänsärky. Pahoinvointi ja oksentelu voivat säestää kipua. Hermoratahieronnalla hoidamme niin aurallista kuin auratonta migreeniä. Hoidolla on ollut hyviä tuloksia myös kohtauksen poistamisessa.

AURATON MIGREENI

1) toispuoleinen särky, sykkivä, liikunta pahentaa, kohtalainen tai kova kipu ja se estää arjen sujuvuutta

2) pahoinvointi, valonarkuus, oksentelu sekä ääniherkkyys

Päänsärky on yksilöllistä mutta osa yllämainituista tunnisteista tulisi täyttyä. Lisäksi kohtauksia on ollut vähintään 5 kestoltaan 4-72 tuntia.

Aurattomassa migreenissä kohtaus alkaa suoraan päänsäryllä.

Kohtauksen ollessa päällä lepo hämärässä huoneessa auttaa. Perinnöllisyydellä on osuutta asiaan ja naiset sairastavat migreeniä miehiä useammin. Aurallisten migreenien osuus on 15 % ja aurattomien 85%. Haukottelu, makeanhimo ja väsymys voivat olla merkkejä tulevasta kohtauksesta. Migreenit ilmenevät erilaisin oirein. Hermoratahieronnasta löytyy apua.

HORTONIN OIREYHTYMÄ

Hortonin oireyhtymää sairastaa enemmän miehet, kun migreeniä hallitsevat naiset.

Kipu kohtauksia 3-4 viikon välein ja sarjojen välissä voi olla pitkiä taukoja.

Päänsärky on toispuoleinen, silmän seudussa sykkivä, repivä, polttava, poraava ja erittäin kova kipukohtaus. Kohtauksen aikana kyynelvuotoa, nenän tukkoisuutta ja sidekalvon verestystä. Kohtausta ei voi ennakoida. Asiakkaat ovat hyötyneet hermoratahieronnasta. Hermoratahieronnan kokemukset ovat olleet positiivisia, kohtaukset ovat jääneet pois.

JÄNNITYSPÄÄNSÄRKY

Jännitys päänsärkyyn auttaa monesti raikas ilma ja kevyt liikunta sekä venyttely.

Oireet pahenevat iltaa kohti kehon väsyessä. Molemmin puolin ilmenevä pantamainen puristava särky, jonka huomaa erityisesti ohimoilla, takaraivolla ja päälaella. Toisilla voi jopa kädet puutua. Hermoratahieronnalla hoidamme niin jännityspäänsärkyä kuin käsien puutumista.

KOLMOISHERMOSÄRKY

Kolmihaarainen aivohermo jakautuu otsalle, poskipäille ja alaleuanalueelle. Tehtävänä on huolehtia kasvojen alueen tuntoaistista. Kolmoishermosärky vaivaa enemmän keski-ikäisiä naisia kuin miehiä. Lapin hermoratahierojaopiston koulutuksessa käymme läpi kolmoishermon toimintaa.

Lyhyet sähköiskumaiset kivut iskevät kasvoille yhden tai kahden haaran alueelle. Jako kasvoissa on todella tarkasti puolessa välissä, jakaen kasvot kahteen samanlaiseen puoliskoon. Jo kylmän viiman osuessa kasvoille ärsytys on valmis. Hampaiden pesu, syöminen ja kasvoille koskeminen voi aiheuttaa kivun heräämisen. Hermoratahieronnasta ovat hyötyneet kolmoishermosärystä kärsivät ihmiset.

Uusimmat kirjoitukset yrityksemme blogissa

Lue uutuuksista ensimmäisten joukossa!

Unen voimaa

02.06.2024

2/3 kehittyneiden maiden aikuisista ei nuku 8 tunnin yöunia. Jos yöuni jää alle 7-6 tuntia, se

Tämä tarina alkaa viime joulusta, jolloin heräsin todellisuuteen suhteesta, jossa olin yrittänyt selvitä ja auttaa. Auttaa niin kovasti, etten huomannut, kuinka se oli vienyt minusta kaiken. Olin rikki, hajalla ja poikki. Elämänilo oli kadonnut aikapäiviä sitten, vaikka vuosi takaperin olin tavannut elämäni ihmisen, joka olisi ikuisesti tukenani ja...