HERMORATAHIERONNASTA JA METSÄSTÄ HYVINVOINTIA

06.06.2023

Hermoratahieronta auttaa voimaan paremmin, jotta jaksamme nauttia elämästä


Metsässä voimme paremmin ja ihmisen pienuus pääsee näkyviimme. Luonto antaa meille voimaa ja jaksamista elämän heittelehtiessä. Puut, kivet ja kannot ottavat meidät syleilyynsä olimme ilon täyttämiä taikka surun valloittamia. Se palauttaa meihin tasapainon jo puolessa tunnissa. Parasympaattinen eli parantava hermostomme ottaa vallan ja korjaa meidät. 

Vesi parantaa

Joet ja järvet parantavat meidän kehon puolustustamme. Uidessamme ne kietovat meidät syleilyynsä. Koskissa saamme luonnon hierontaa, joka poistaa lihaskireyksiä ja kiihdyttää verenkiertoa, samoin kuin hermoratahieronta.

Kaupunkien puistoalueet tarjoavat helpon poistumisen arjen askareista. Keskittymiskykymme paranee luonnossa oleskelun aikana. Olisikin hyvä tauottaa työtä metsäisessä ympäristössä.

Hermoratahierontaa ja liikettä työpaikoille

Työpaikan palaverit kannattaisi hoitaa kävellessä ja parhaimmillaan puistoissa tai metsäisillä poluilla. Siitähän aivomme tykkäävät. Olemme tällöin luovempia ja ajatuksemme kukoistavat. Menestyksekkäissä ja ihmisystävällisissä yrityksissä tämä onkin jo käytössä.

Kosken kohina on yksi rauhoittavista elementeistä, joita tarvitsemme arkeemme poistamaan liikaa kiirettä ja siitä aiheutuvaa stressiä.

Vesi lisää elämän nautittavuutta. Yritysten olisi hyvä satsata työntekijöiden niin viihtyvyyden kuin voinnin parantamiseen. Hektinen kiireinen elämä lisää väsymistä, hermoratahieronta on oiva tapa katkaista työpäivää ja samalla parantaa aivojen toimintaa.

Mikäli emme pääse luontoon, jo kuvat auttavat

Suomenluonto on puhdasta ja tarjoaa monenlaista nähtävää erivuodenaikoina. Ihmisten liikkuminen metsissä on vähentynyt viime vuosina, tarvitsisimme sitä näinä kovina aikoina entistä enemmän. Laavut ja polut tarjoavat mitä kauniinpia elämyksiä koko perheelle, näin luonto pääsee jälleen lähellemme korjaamaan kehoamme.

2 tuntia metsässä parantaa meidän puolustuskykyämme

Suomessa tehdyssä tutkimuksessa todettiin päiväkoti ikäisten lasten atooppisen ihon parantuvan päivittäisen luontoaltistuksen avulla. Voimme hoitaa terveyttämme altistamalla kehomme monimuotoiselle luonnon bakteeristolle.

HERMORATAHIERONTA

Hermoratahieronta aktivoi parasympaattista hermostoa ja palauttaa kehon tasapainotilan. Keho alkaa itse tasapainottamaan omaa toimintaansa. Hermoratahieroja mestarilla on taitoa ja tietoa käsitellä kehomme häiriintynyttä toimintaa. Hermoratahierontaa käytetään muun muassa uupumukseen ja masennukseen. Hermoratahieronnan koulutuksessa käymme läpi erilaisia keinoja kehomme rauhoittamiseen ja yksi niistä on metsässä liikkuminen. Liikuntaa aloitellessa hermoratahieronnasta on myös apua lihasten toiminnan parantamiseen sekä palautumiseen. Monet urheilijat käyttävätkin hermoratahierontaa valmennuksen tukena.

Teen hermoratahierontaa Oulussa, ota yhteyttä 045 123 3401.

Uusimmat kirjoitukset yrityksemme blogissa

Lue uutuuksista ensimmäisten joukossa!

Unen voimaa

02.06.2024

2/3 kehittyneiden maiden aikuisista ei nuku 8 tunnin yöunia. Jos yöuni jää alle 7-6 tuntia, se

Tämä tarina alkaa viime joulusta, jolloin heräsin todellisuuteen suhteesta, jossa olin yrittänyt selvitä ja auttaa. Auttaa niin kovasti, etten huomannut, kuinka se oli vienyt minusta kaiken. Olin rikki, hajalla ja poikki. Elämänilo oli kadonnut aikapäiviä sitten, vaikka vuosi takaperin olin tavannut elämäni ihmisen, joka olisi ikuisesti tukenani ja...