HERMORATAHIERONNASTA JA METSÄSTÄ HYVINVOINTIA

06.06.2023

Hermoratahieronta auttaa voimaan paremmin, jotta jaksamme nauttia elämästä


Metsässä voimme paremmin ja ihmisen pienuus pääsee näkyviimme. Luonto antaa meille voimaa ja jaksamista elämän heittelehtiessä. Puut, kivet ja kannot ottavat meidät syleilyynsä olimme ilon täyttämiä taikka surun valloittamia. Se palauttaa meihin tasapainon jo puolessa tunnissa. Parasympaattinen eli parantava hermostomme ottaa vallan ja korjaa meidät. 

Vesi parantaa

Joet ja järvet parantavat meidän kehon puolustustamme. Uidessamme ne kietovat meidät syleilyynsä. Koskissa saamme luonnon hierontaa, joka poistaa lihaskireyksiä ja kiihdyttää verenkiertoa, samoin kuin hermoratahieronta.

Kaupunkien puistoalueet tarjoavat helpon poistumisen arjen askareista. Keskittymiskykymme paranee luonnossa oleskelun aikana. Olisikin hyvä tauottaa työtä metsäisessä ympäristössä.

Hermoratahierontaa ja liikettä työpaikoille

Työpaikan palaverit kannattaisi hoitaa kävellessä ja parhaimmillaan puistoissa tai metsäisillä poluilla. Siitähän aivomme tykkäävät. Olemme tällöin luovempia ja ajatuksemme kukoistavat. Menestyksekkäissä ja ihmisystävällisissä yrityksissä tämä onkin jo käytössä.

Kosken kohina on yksi rauhoittavista elementeistä, joita tarvitsemme arkeemme poistamaan liikaa kiirettä ja siitä aiheutuvaa stressiä.

Vesi lisää elämän nautittavuutta. Yritysten olisi hyvä satsata työntekijöiden niin viihtyvyyden kuin voinnin parantamiseen. Hektinen kiireinen elämä lisää väsymistä, hermoratahieronta on oiva tapa katkaista työpäivää ja samalla parantaa aivojen toimintaa.

Mikäli emme pääse luontoon, jo kuvat auttavat

Suomenluonto on puhdasta ja tarjoaa monenlaista nähtävää erivuodenaikoina. Ihmisten liikkuminen metsissä on vähentynyt viime vuosina, tarvitsisimme sitä näinä kovina aikoina entistä enemmän. Laavut ja polut tarjoavat mitä kauniinpia elämyksiä koko perheelle, näin luonto pääsee jälleen lähellemme korjaamaan kehoamme.

2 tuntia metsässä parantaa meidän puolustuskykyämme

Suomessa tehdyssä tutkimuksessa todettiin päiväkoti ikäisten lasten atooppisen ihon parantuvan päivittäisen luontoaltistuksen avulla. Voimme hoitaa terveyttämme altistamalla kehomme monimuotoiselle luonnon bakteeristolle.

HERMORATAHIERONTA

Hermoratahieronta aktivoi parasympaattista hermostoa ja palauttaa kehon tasapainotilan. Keho alkaa itse tasapainottamaan omaa toimintaansa. Hermoratahieroja mestarilla on taitoa ja tietoa käsitellä kehomme häiriintynyttä toimintaa. Hermoratahierontaa käytetään muun muassa uupumukseen ja masennukseen. Hermoratahieronnan koulutuksessa käymme läpi erilaisia keinoja kehomme rauhoittamiseen ja yksi niistä on metsässä liikkuminen. Liikuntaa aloitellessa hermoratahieronnasta on myös apua lihasten toiminnan parantamiseen sekä palautumiseen. Monet urheilijat käyttävätkin hermoratahierontaa valmennuksen tukena.

Teen hermoratahierontaa Oulussa, ota yhteyttä 045 123 3401.

Uusimmat kirjoitukset yrityksemme blogissa

Lue uutuuksista ensimmäisten joukossa!

Hermosto johtaa ruuansulatuskanavan toimintaa alusta loppuun ja siksi nieltyämme voimme vaikka seisoa käsillämme ja ruoka etenee siltikin oikeaan suuntaan. Hermosto ja aivot rakentuvat rasvasta eli liekö oikeat rasvat tie suurempaan älykkyyteen?

ISSIAS

29.07.2023

Iskiashermo on noin peukalonpään paksuinen hermo. Paksuin ja pisin kehon hermoista, joka ulottuu pakaroilta ja päättyy varpaiden kärkiin. Se hermottaa lihakset jaloissa sekä verisuonet, jotka tuovat happirikasta verta ja kuljettavat solujen aineenvaihdunta tuotteet pois kehosta. Näin lihasten toiminta paranee.

Intialaisessa päähieronnassa on paljon samoja vaikutuksia kuin hermoratahieronnan päänhieronnassa. Hermoratahieronnassa aloitamme hoidon päänhieronnalla edeten käsien ja jalkojen sekä selän käsittelyyn. Päänhieronta on stressin purkuun oiva työkalu. Moni on jo kokenut päähieronnan suuren rentouttavuuden. Pään hieronta lisää alueen veren- ja...