INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

29.07.2023

Intialaisessa päähieronnassa on paljon samoja vaikutuksia kuin hermoratahieronnan päänhieronnassa. Hermoratahieronnassa aloitamme hoidon päänhieronnalla edeten käsien ja jalkojen sekä selän käsittelyyn. Päänhieronta on stressin purkuun oiva työkalu. Moni on jo kokenut päähieronnan suuren rentouttavuuden. Pään hieronta lisää alueen veren- ja lymfankiertoa. Näin aivoissa syntyy levollinen alfatila, jolloin myös kuonaa poistuu suuri määrä. Rentoutuessa alitajunta ja tietoinen mielikohtaavat näin saavutamme ns. flowtilan. Flowtilassa ajatukset järjestyvät oikeisiin mittasuhteisiin ja uudet ajatukset valtaavat mielen. Hyvänolon hormonit tuovat virkeyttä ja hyvää mieltä.

Päähieronnan kesto ja vaikutuksia

Pään hieronnan voi tehdä 30-60 minuutin mittaisena. Intialainen päänhieronta on yksinkertainen ja rauhoittava. Se tasapainottaa meidän autonomista hermostoa. Autonominen hermosto johtaa tahdosta riippumatonta toimintaa kehossamme, kuten sydämen sykettä ja ruuansulatusta. Se jakautuu sympaattiseen ja parasympaattiseen puoleen. Sympaattinen puoli vastaa esimerkiksi kehomme stressin aiheuttamasta taistele tai pakene reaktiosta. Parasympaattinen johtaa ruuansulatusta ja kerää näin voimavaroja joka päiväiseen toimintaamme. Muita parasympaattista hermostoa aktivoivia ovat hermoratahieronta, rentoutumis- ja hengitysharjoitukset. Vaikuttaessaan autonomiseen hermostoon hoito nopeuttaa kehon paranemisprosesseja ja parantaa vastustuskykyämme. Pään hoidon yhteydessä vapautuneet mielihyvä hormonit, endorfiinit antavat meille voimaa elämän tuomiin haasteisiin ja elämäniloa saavuttaaksemme unelmiamme.

Milloin ei intialaista päähierontaa

Jos asiakkaalla on

  • aivoverenkiertoon tai pään alueen verenkiertoon liittyviä häiriöitä tai sairauksia,
  • epilepsia, 
  • valtimonkovettumatauti, 
  • syöpä tai muu vakava sairaus, 
  • hyvin korkea/matala verenpaine, 
  • tulehtuneita tai tarttuvia ihosairauksia, 
  • avovammoja, 
  • nikamatulehdus, 
  • kivuliaita kystia tms. hoidetavalla alueella

Hoidon jälkeen

Päähieronnan jälkeinen olo on rentoutunut ja levollinen. Toiveikkuus ja kirkastuneet ajatukset antavat pohjaa paremmalle keskittymiskyvylle ja näin luovuutemme pääsee roihuamaan. Hartia-niskasäryt helpottavat, hiuspohja voi paremmin ja parhaassa tapauksessa häiriintyneet yöunet paranevat. 

Intialainen päähieronta vaatii vain penkin ja rauhallisen tilan, hoito sopii erinomaisesti esimerkiksi työpaikoille tauottamaan päätetyötä.  20 minuutin rentoutuminen huoltaa ja vahvistaa mieltä kuin 2 tunnin yöuni. Aivotoiminnan tuottavuus kasvaa mitä vähemmän aivot aktivoituvat. Turvallisuuden tunne ja mielihyvä avaavat mielen uusille näkökulmille. Luovuutemme kukkii.

Pitkittynyt stressi

Hoidosta on apua jopa pitkittyneeseen stressiin tarpeeksi usein tehtynä. Sen voi tehdä jopa päivittäin näin tarvittaessa, vaikutus kuitenkin on todettu kestävän 2-3 päivää.

Terveyttä päänhieronnalla

Päähieronnan tavoitteena on lisätä elinvuosia terveenä ja hyvinvoivana. Se pohjautuu tuhansia vuosia vanhaan Ayurverdaan. Ayurverdan ajatusmallin mukaan terveys koostuu fyysisen, psyykkisen ja henkisen hyvinvoinnin tasapainosta. Ayuverda muodostuu sanoista ayus (elämä) ja veda (tieto,tiede) eli elämän tiede. Hoitaminen aloitetaan Intiassa jo vauvoille. Sillä vahvistetaan aivojen tervettä kehittymistä ja kehon energiakiertoa. 6 vuotiaat lapset alkavat hoitamaan perhettään. Naiset käyttävät päähieronnassa luonnon yrttejä ja öljyjä saavuttaakseen kauniimmat hiukset ja niiden paremman kunnon. Hoito ei vaadi öljynkäyttöä. Kuitenkin hiustenkunnon parantamiseksi voi käyttää esimerkiksi seesamiöljyä, oliiviöljyä, sinappiöljyä, manteliöljyä tai kookosöljyä.

Sopii raskaanaoleville

Tämä hoitomuoto sopii myös raskaana oleville. Korvien hierominen virkistää ja elvyttää koko kehon toimintaa. Pää ja hartiat käsitellään, jolloin tietoyhteydet päästä kehoon ja kehosta päähän toimivat paremmin. Parhaimmillaan hoito tuo esiin sisäisen maailmamme eli hiljaisuuden voiman joista tuntemukset ja tunteet meitä tiedottavat. Hartiat kannattavat huolemme ja paineemme, lihakset puolustavat kehoamme jäykistymällä niin säryt ja kivut löytävät luoksemme. Pehmeällä rytmikkäällä kosketuksella rentousvaltaa kehomme ja jännitykset antautuvat.

Mikäli haluat kokeilla intialaista päähierontaa, laita viesti tai soita 045-123 3401. Teen hermoratahierontaa Oulun ala-haapalehdossa.