AIVOT

06.06.2023

HERMORATAHIERONTA LISÄÄ AIVOJEN VERENKIERTOA

Ennen aivot olivat jätettä ja sydän täyttä kultaa. Sydän oli sielun kehto.

Ihmisen kuollessa, puikoilla muussaten aivot imettiin vain heitettäväksi pois. Näin muinaiset egyptiläiset arvottivat persoonamme synnyin sijaa. Sydän oli sielun kehto, joten se puhdistettiin ja huolella aseteltiin takaisin, jotta sielu olisi mukana ihmisen poistuessa maailmastamme. Meni tuhat vuotta ennen kuin aivot saivat arvostusta ja vielä vuosisatoja, että tutkimusten avulla osasimme arvostaa niitä kehomme ylimpänä komentajana.

Filosofi René Descartes päätteli käpylisäkkeen säilyttävän sieluamme. Aivoissa on kaksi puoliskoa, joissa on kaksi kaikkia alueita ja käpylisäke kaiken keskellä näyttäytyi erikoisena kokonaisuutena. Tämä päätelmä ohjasi häntä ajattelemaan sielun sijaitsevan siellä. Tämän päivän tiedon mukaan käpylisäke on nukkumatin kaveri. Se ohjaa vuorokauttamme erittämällä muun muassa melatoniinia päästäksemme helpommin unten maille.

AIVOT OVAT PERSOONAMME

Nykyään ajattelemme aivojen olevan yhtä kuin persoonamme. Vapaa tahtomme on aivoissa sijaitsevien hermosolukytköksien määritelmä menneestä ja tästä hetkestä, eli niin sanottu keskiarvo tilanteestamme. Hermosoluverkosto siis päättää mitä me tahdomme elämäämme. Aivoille positiivisella ajattelulla on suuri merkitys hermoverkoston kompromisseihin, jotka johtavat meitä haluamaamme päämäärään. Mikäli esimerkiksi uskomme toipumiseen, kehomme paranee nopeampaa ja esimerkiksi rakkaan lemmikin luo haluaminen edesauttaa saamaan ajatuksesta kiinni konkreettisesti. Vastaavasti myös negatiivinen ajatusmalli haittaa elämäämme. Tämä on syy miksi ei kannata liioin tehdä mitään mitä vaimo, mies tai joku muu haluaa ja se itsestä tuntuu täysin vasten mieliseltä. 😉

Kaikki muut elimet voidaan vaihtaa, mutta aivoihin ei kukaan ole vielä uskaltanut kajota. Kuka tietää kuka henkilö sen jälkeen olisi, jos aivojen vaihtaminen osattaisiin tehdä? Jarkko Niemen kroppa ja minun ajatukset tai toisinpäin kuulostaa hiukan erikoiselle.

HERMORATAHIERONTA JA AIVOTOIMINTA

Aivokuoren paksuus on verrannollinen eläinten älykkyyteen. Ihmisellä on poimuttunut aivokuori. Poimutus kasvattaa pinta-alaa laajemmaksi. Aivokuori muodostuu hermosoluista. Hermoratahieronta aloitetaan päästä lisäten verenkiertoa aivojen alueella. Hermoratahieronnalla aktivoimme parasympaattista hermostoa korjaamaan kehoamme. Hermoratahieronnassa koko keho pyöritellään lujan lempeällä otteella kauttaaltaan. Kosketuksella pääsemme vaikuttamaan mm. trauman kokemuksiin. Trauma sijaitsee liskoaivoissa, jotka eivät ymmärrä puhetta, mutta kosketuksen päälle nekin jo ymmärtävät. Lapin hermoratahierojaopiston hermoratahieronnan mestarit saavat oppia aivorakenteesta laajemmin. Hoidamme hermoratahieronnalla esimerkiksi muistisairaudesta kärsiviä ihmisiä. 

Ravinto, uni ja liikunta sekä hermoratahieronta

Hoidolla on suuri merkitys terveyden saavuttamiseksi, mutta voimme myös itse tehdä asioita sen hyväksi ja näin nopeuttaa tervehtymistä. Liikunta, ravinto, uni ja hermoratahieronta yhteisvaikutuksella saavat melkein ihmeitä aikaan niin kehossa kuin mielessäkin. Aina kannattaa hoitaa, tietysti on muutama poikkeus jolloin ei kannata tehdä hermoratahierontaa:

  • vasta tehty leikkaus (2kk sisään)
  • raskaus
  • elinsiirto

Koulutus hermoratahierojaksi tai mestariksi sisältää ravinto-oppia, tietoa elimistöstä ja miten ravinto ja liikunta sekä uni vaikuttavat kehossamme. Mietimme kehoa kokonaisuutena, jossa kaikki vaikuttavat kaikkeen.

Uusimmat kirjoitukset yrityksemme blogissa

Lue uutuuksista ensimmäisten joukossa!

Tämä tarina alkaa viime joulusta, jolloin heräsin todellisuuteen suhteesta, jossa olin yrittänyt selvitä ja auttaa. Auttaa niin kovasti, etten huomannut, kuinka se oli vienyt minusta kaiken. Olin rikki, hajalla ja poikki. Elämänilo oli kadonnut aikapäiviä sitten, vaikka vuosi takaperin olin tavannut elämäni ihmisen, joka olisi ikuisesti tukenani ja...

Hermosto johtaa ruuansulatuskanavan toimintaa alusta loppuun ja siksi nieltyämme voimme vaikka seisoa käsillämme ja ruoka etenee siltikin oikeaan suuntaan. Hermosto ja aivot rakentuvat rasvasta eli liekö oikeat rasvat tie suurempaan älykkyyteen?