Elämäni vuoristorata

16.10.2023

Tämä tarina alkaa viime joulusta, jolloin heräsin todellisuuteen suhteesta, jossa olin yrittänyt selvitä ja auttaa. Auttaa niin kovasti, etten huomannut, kuinka se oli vienyt minusta kaiken. Olin rikki, hajalla ja poikki. Elämänilo oli kadonnut aikapäiviä sitten, vaikka vuosi takaperin olin tavannut elämäni ihmisen, joka olisi ikuisesti tukenani ja antaisi rakkauden, jonka piru vie jo ansaitsin.

Eihän rakkaus ole vuoristorata, jonka vaunussa vauhdin hurma kipristelee vatsaasi. Rakkaus kasvaa sisälläsi pikkuhiljaa samalla kuin arvostus toista ihmistä kohtaan. Minä  en vain ollut vielä oppinut. Rakkaus kasvaa pysähtymisestä toisen vierelle. On samantekevää mikä kahdelle yksilölle on tärkeää. Kaikista tärkeintä on hetki yhdessä, pysähtyneenä toisen äärelle. Rakkaus kasvaa siinä hetkessä, kun pysähdyt, ei kun kiiruhdat eteenpäin. Rakkaus ja onnellisuus on tässä ja nyt. Se kaikki tulee sisältämme, olemme vain monesti liian kiireisiä saavuttamaan sitä jostain muualta.

Parisuhde voi syntyä vahvana vain ihmiselle, joka on valmis kohtaamaan toisen. Tasapainoinen ihminen kykenee rakastamaan tavalla, joka luo turvaa ja hyvää oloa. Oikea rakkaus on läsnä koko ajan. Oikea ihminen ei käytä hyväksi tai satuta tarkoituksella taikka vahingossa. Meidän täytyy olla onnellisia itsenämme, eikä etsiä toisesta onnen tunteita. Onni on meissä sisällä, se ei tule kontrolloidessamme muita.

Sain jouluna lääkäriltäni mielenterveys lääkityksen, jotta saisin itselleni aikaa toipua. Kahden kolarin jälkeen ymmärsin lapseni tarvitsevan minua enemmän, joten oli aika jälleen kohdata elämä ja ottaa ohjat omiin käsiini. 30 minuuttia liikuntaa päivässä vastaa masennuslääkkeiden tehoa, niimpä lenkkarit jalkaan ja baanalle. Trauma sijaitsee liskoaivoissa ja ne eivät ymmärrä puhetta. Ne reagoi tuoksuihin ja kosketuksiin. Hermoratahieronnan kouluttajana olen kuntouttanut monia jaksamaan elämänsä polkua. Tähän nojasin ja pidin huolen viikottaisista hoitotapaamisistani. Pikkuhiljaa kehoni ja mieleni voivat paremmin ja vahvempana kuin ennen.

Minä en suostu siihen, että me jotka tapaamme vääriä ihmisiä kerta toisensa jälkeen, joudumme vielä lisäksi häpeämään sitä, että uskomme rakkauteen sekä omaamme sydämen, joka uskoo tähän maailmaa. Olkaamme tukena rakkaimmille ja muille, kun he elävät vaikeaa hetkeä.

Mistä etsiä lohtua, kun voimme huonosti? Teoria on yksinkertainen, paranna elämääsi pienillä rutiineilla. Aluksi herääminen ja hampaiden pesu voi olla jo tarpeeksi. Annikin mukaan kaikki on ensin fyysistä, ennen kuin siitä tulee psyykkistä. Tätä en niellyt, kun se minulle opetettiin. Maailma on mahtava paikka, joka opettaa meille puutteemme. Nyt olen täysin varma, että näinhän se menee.

Stressi puhkeaa kohdatessamme ahdistavaa ilmapiiriä, sen jatkuessa stressi kroonistuu ja toimii loistavana pohjana erilaisille sairauksille kehossamme. Ruuansulatus mm. toimii lepohermoston ollessa aktiivinen eli ollessamme levossa. Vain silloin se pystyy imeyttämään ravinteita kehomme tarpeeseen. Kehossa on käynnissä jatkuva uusiutuminen, vanhaa puretaan ja uutta rakennetaan. Siihen tarvitsemme rasvaa ja proteiineja. Maksa on suurin ruuansulatusrauhanen ja aiheuttaa toimintahäiriössä ongelmia mielen tasapainoon. Sen tehtävä kehossa on hajottaa ravinteet muotoon. jota keho käyttää. Samalla sen on puhdistettava epäpuhtauksia. Näiden toimintojen häiriintyessä voi meille puhjeta esimerkiksi reuma.

Kehon paineistuminen aiheuttaa muutoksia myös hormonitasapainoon, yhden hormonin noustessa muiden pitoisuus laskee. Eli kun stressihormoni valtaa kehon, käyttää se meidän energiamme loppuun ja monesti se herättää naisilla makean himon. Fruktoosi on sokereista vaarallisin, koska maksa muuntaa sitä suoraan rasvaksi, joka rasvoittaa pikkuhiljaa niin maksamme kuin kehomme.

Valitsemme siis mitä haluamme elämäämme. Rutiinit ovat arkea. Rutiineita muuttamalla voimme saavuttaa taikka olla saavuttamatta tavoitteitamme. Unta tarvitsemme 8 tuntia, joka vastaa 9 tuntia sängyssä. Uni auttaa uuden oppimisessa, puhdistaa aivoja sekä tehostaa tai purkaa jo olemassa olevia hermoverkkoja. 

Terveellinen ruoka, joka virittää aivomme toimintaan. Ravinteita tarvitsemme varmistaaksemme aivotoiminnan sekä liikkeen joka jatkuu läpi elämämme. Hermosto ja hormoonitoiminta tarvitsevat aineita, joista rakennetaan kehoa yhä uudelleen ja jatkuvasti paremmaksi mikäli kapasiteettia riittää. Vanhaa käyttämätöntä ja hyödytöntä puretaan ja toimivampaa yhteyttä rakennetaan.  

Liikunta huolehtii meidän mielestä ja pirteydestä. Liikunta parantaa myös aivojemme toimintaa, tarvitsemme niitä liikkeen aktivointiin. Kaikkia lihaksia johtaa meidän hermosto, ilman hermostoa lihas ei tiedä tehtäviään, eikä useat lihakset voi toimia yhteisesti samaa päämäärää tavoitellen. 

Voimme uusia rutiineita luomalla päättää parantaa omaa ja muiden oloa. Rutiinit rakentavat meille upean tulevaisuuden tai rapistuneen eläkeiän. On väliä mitä päätöksiä teemme juuri nyt. Positiivisuus tervehdyttää kehoamme, parantaa suorituskykyämme ja elinvoimaamme. Kurjuus lisääntyy voivottelemalla, ota siis elämä omiin käsiisi ja tee asioita itsesi hyväksi.

Voimme saavuttaa onnen vain pysähtymällä, rakkauden olemalla läsnä sekä vaaliessamme näitä saamme tasapainon. Tasapaino on terveyttä ja hyvinvointia niin mielessämme kuin kehossamme. <3

Terveisin

Lapin hermoratahierojaopisto, Kouluttaja Kaisa Hannula, 045 123 3401, Oulu

Uusimmat kirjoitukset yrityksemme blogissa

Lue uutuuksista ensimmäisten joukossa!

Unen voimaa

02.06.2024

2/3 kehittyneiden maiden aikuisista ei nuku 8 tunnin yöunia. Jos yöuni jää alle 7-6 tuntia, se

Tämä tarina alkaa viime joulusta, jolloin heräsin todellisuuteen suhteesta, jossa olin yrittänyt selvitä ja auttaa. Auttaa niin kovasti, etten huomannut, kuinka se oli vienyt minusta kaiken. Olin rikki, hajalla ja poikki. Elämänilo oli kadonnut aikapäiviä sitten, vaikka vuosi takaperin olin tavannut elämäni ihmisen, joka olisi ikuisesti tukenani ja...