Hermoratahieronta

Mitä hermoratahieronta on?

Hermoratahieronta on fysiologiaan perustuvaa kehon huoltoa.

Hermoratahieronta on kehon kokonaisvaltaista hoitoa. Keho käsitellään päästä varpaisiin käyttäen lujan lempeää pyörittävää otetta. Hoito sopii lähes kaikille, niin vanhoille kuin vauvoille. Emme hoida elinsiirtopotilaita, vastikään operoituja tai raskaana olevia henkilöitä. Käsittelyssä menee n. 2 tuntia. Hieromme ohuen vaatekerroksen läpi. Hoito räätälöidään jokaiselle yksilöllisesti.

Hoidon hyöty perustuu ääreishermoston teho kuntoutukseen. Ääreishermostoa käsittelemällä tehostetaan keskushermoston toimintaa ja sitä kautta vaikutetaan kehoamme säätelevien ja huoltavien elinten toimintaan. Hermoratahieronnassa keho käsitellään järjestelmällisesti kokonaan huomioiden pitkittäisten ja poikittaisten hermoratojen, yhteistoiminnallisten lihasten, magneettikenttien, sähköistysalueiden, vastakappaleiden ja selkäydinhermojen yhteistyö.

Sairastumisen syy

Kehon tasapainoa kutsumme terveydeksi ja kehon hätähuutoja sekä kipuja sairaudeksi. Kokonaisvaltaisessa hermoratahieronnassa otetaan huomioon aliedustuksen suhde yliedustukseen, kun aivot pystyvät hallitsemaan kehomme toimintoja niin keho on tasapainossa, silloin kehomme ei tarvitse hälyttää epätasapainoa eli kipuja.

Ääreishermoston toiminnan heikentyessä huononee myös keskushermoston toiminta ja vähitellen ihminen sairastuu. Hermotuksen huonontuessa, ruuansulatuselimet eivät pysty käyttämään ravinteita täysimääräisesti kehon hyödyksi eikä myöskään kehon puhdistus toimi kunnolla. Kehossa kehittyy pikkuhiljaa ravitsemusvaje ja ns. omamyrkytystila. Esimerkiksi reuma on omamyrkytystilasta johtuva sairaus.

Mihin apua?

Hermoratahieronnalla hoidamme monenlaisia vaivoja, kun kehon tasapaino saavutetaan säryt ja kivutkin katoavat. Hoitoa voidaan käyttää myös ennaltaehkäisemään kehon epätasapainoa. Hoidon esteitä on raskaus, elinsiirto ja vasta suoritettu leikkaus, jossa varoaika on 2kk.

 Esimerkkejä hoitamistamme vaivoista on muun muassa:

- allergiat - issias - niska-hartiavaivat - astma - selkäkivut - puutumiset - epilepsia / paniikkihäiriö - päänsäryt - migreenit - halvaantuminen - rappeutumissairaudet - unettomuus - munuaisvaivat - reuma - sydänvaivat - kilpirauhasen toimintahäiriöt - lapsettomuus - maksavaivat - vauvan koliikkivaivat - vatsavaivat - stressisairaudet - hormonaaliset häiriöt - ummetus - rannekanava-ahtauma - selittämättömiä kipuja - fibromyalgia - yleinen jaksaminen - masennus

Hoitoon tullessa

Hermoratahieronnalla hoidetaan koko keho päästä varpaisiin, lujan lempeällä otteella painaen ja pyörittäen. Keho hoidetaan vaatteiden päältä, ohut kerrasto tai muu pitkälahkeinen asuste ja sukat. Hoidon kesto on noin 1,5-2 tuntia, jonka jälkeen on suositeltavaa lepäillä vähintään 2 tuntia sekä nauttia runsaasti vettä, ylittämättä kuitenkaan 3 litraa/vuorokausi.

Aluksi olisi hyvä ottaa hoitoa 5-10 krt viikon välein. Näin kehon kuntoutus saadaan käyntiin tehokkaasti. Kehon omat paranemisvoimat saadaan aktivoitumaan, hermosto toimeliaaksi, kehon puhdistajat maksa ja munuaiset elpymään sekä solujen sisäisen ympäristön tasapaino eli homeostaasi palautumaan. Samalla elvytetään hormonaalisesta ohjauksesta vastaavien umpieriterauhasten tasapainoista toimintaa.

Tämän jälkeen hoitoa jatketaan yksilöllisesti asiakkaan tilanteen mukaan n. 3-5 viikon hoitovälillä. Säännöllinen hoito auttaa ihmistä pysymään kunnossa ja elimistöämme toimimaan kunnolla.

Hermoratojen kuntoutus ei ole ihmeparantamista, joten se vaatii oman aikansa. Ihmetekoja on turha odottaa, keholla menee oma aikansa kuntoutuessaan. Omat elämäntavat ravinto, lepo, tupakointi yms. vaikuttavat hoidon tehoon sekä nopeuteen. Hermoratahieronta perustuu fysiologiaan. Hoidolla autetaan kehon omia parannusvoimia saattamaan keho takaisin normaalitilaan, jolloin sairauksien syyt poistuvat.