Koulutus

Hermoratahierojaksi

HELMIKUUSSA 2022 alkavia hermoratahieroja koulutuksia

Rovaniemi

Oulu

MESTARIKURSSI STARTTAA SAMOIHIN AIKOIHIN OULUSSA

Olen aloittanut kouluttamaan hermoratahierojia marraskuusta 2018 alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin alueella. Jos halukkaita koulutukseen on 4 henkilöä, niin koulutus järjestetään omalla paikkakunnallasi. 

Koulupohjavaatimusta ei ole, vaan opiskelemaan voi tulla alalta kuin alalta. Oma motivaatio opiskeluun ja hoitotyöhön on ratkaisevaa. Koulutus sopii sekä työssä käyville että työttömille (ei vaikuta päivärahan saantiin). Kurssipaikka varataan varausmaksulla 130 €.

Koulutus hermoratahieronnan mestariksi kestää kolme vuotta ja on kaksivaiheinen. Hermoratahierojakoulutus kestää 13 kk jonka jälkeen voi osallistua hermoratahieronnan mestari- koulutukseen, jonka kesto on 23 kk.

Ilmoittaudu koulutukseen alla olevasta linkistä.

Hermoratahierojakoulutus

Koulutus hermoratahierojaksi kestää 13 kk, sisältäen 13 lähipäivää tenttipäivät mukaan luettuna. Koulutuksessa opiskellaan anatomian ja fysiologian perusteita laajasti hermotus huomioiden, nikamaoppia, yleistietoa, hoitohygieniaa, ammattietiikkaa ja asiakasdokumentointia. Ravitsemuksen puolella käydään läpi ravitsemuksen merkitys, sekä vitaaliaineet, niiden käyttö ja vaikutus kokonaisterveyteen.

Käytännön harjoitteluna opetellaan aluksi hermoratahieronnan perushoitokierros, joka on kaiken hoidon perusta. Oppilaat harjoittelevat hoitamalla toisiaan, harjoitusasiakkaita ei lähipäivillä käytetä.

Myöhemmin ryhdytään opiskelemaan, mistä vaivat johtuvat, perehdytään erilaisiin oireisiin ja niiden syihin sekä saadaan työkaluja asiakkaiden hoitamiseksi yksilöllisesti vaivojen mukaan. Lähiopetuspäivä on kerran kuukaudessa ja siinä oppilas saa ohjeet seuraavan kuukauden opiskelua varten. Yhteys kouluttajaan toimii väliaikana sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Koska käytännön harjoittelua pitäisi tehdä mahdollisimman paljon, vähintään 10 hoitoa kuukauden aikana, hoitoaika 1,5 - 2 h, suositetaan että oppilas ottaa harjoitusasiakkaalta pienen maksun, esim. 20 - 40€/ hoito. Näin oppilas voi hankkia rahoitusapua opiskeluun ja luoda jo asiakassuhteita tulevaa ammattia varten.

Koulutus hintaan sisältyy perusanatomian kirja Luut ja ytimet, Paavo Airolan Luonnonlääketieteen käsikirja, muu opetusmateriaali sekä ruoka ja kahvi lähipäivinä. Kurssin varausmaksu on 130 €. Koulutusmaksun voi suorittaa kerralla 3300 € tai kuukausierissä, 11 krt 300 €. Koulutus maksetaan harjoitushieronnoilla, joiden asiakkaat oppilas hankkii itse.

Koulutukseen kuuluu kaksi laajaa teoriatenttiä ja kaksi käytännön työnäytettä. Nämä hyväksyttävästi suorittanut saa käyttää ammattinimikettä hermoratahieroja ja aloittaa ammattityön.

Oppilasta ohjataan myös yrityksen perustamisessa.

Hinta suositus asiakkaalle hermoratahierojan ammattinimikettä käyttäen on 75 € / hoito, sis. alv:n 24%. Hoidon hinta vaihtelee kuitenkin paikkakunnan yleisen hintatason mukaan.

Hermoratahieronnan mestarikoulutus 

Koulutuksen kesto 23 kk, sisältää 18 lähiopetuspäivää tenttipäivät mukaan luettuna. Mestarikoulutus syventää ja laajentaa anatomian ja fysiologian tuntemusta hermotus huomioiden. Koulutuksessa opetellaan ymmärtämään laajemmin, mistä erilaiset vaivat johtuvat, niiden yksilöllistä hoitoa, hoitoon kuuluvia vitaaliaineita ja hoidon ajanlaskua.

Hoidon työkaluiksi saadaan sydän-maksakarttoja, nikamakarttoja, umpieriterauhaskarttoja ja muita yksilöllisen hoidon karttoja sekä ohjeet niiden käytöstä erilaisten vaivojen hoitamisessa. Koulutuksessa opiskellaan myös syvällisemmin ravitsemuksen ja omahoidon merkitystä ihmisen hyvinvointiin, ammattietiikkaa, hoitoasiakirjojen laadintaa sekä yleistietoa.

Lopputentit suoritetaan useassa erässä koulutuksen aikana.
Oppilasta ohjataan myös yrityksen perustamisessa.
Hintaan sisältyy koulutusmateriaali sekä ruoka ja kahvi lähipäivinä. Koulutusmaksun voi suorittaa kerralla (4500 €) tai 15 kertaa 300 €:n kuukausierissä.
Mestaritutkinnon hyväksyttävästi suorittanut saa käyttää ammattinimikettä hermoratahieronnan mestari ja voi liittyä HRH-mestarit ry:n jäseneksi.
Hinta suositus asiakkaalle mestarikoulutuksen jälkeen on 95 €, sis. alv:n 24 %. Hoidon hinta vaihtelee kuitenkin paikkakunnan yleisin hintatason mukaan.