Hoitoon tullessa

Huomioitavia asioita

Hermoratahieronnalla hoidetaan koko keho päästä varpaisiin, lujan lempeällä otteella painaen ja pyörittäen. Keho hoidetaan vaatteiden päältä, ohut kerrasto tai muu pitkälahkeinen asuste ja sukat. Hoidon kesto on noin 1,5-2 tuntia, jonka jälkeen on suositeltavaa lepäillä vähintään 2 tuntia sekä nauttia runsaasti vettä, ylittämättä kuitenkaan 3 litraa/vuorokausi.

Aluksi olisi hyvä ottaa hoitoa 5-10 krt viikon välein. Näin kehon kuntoutus saadaan käyntiin tehokkaasti. Kehon omat paranemisvoimat saadaan aktivoitumaan, hermosto toimeliaaksi, kehon puhdistajat maksa ja munuaiset elpymään sekä solujen sisäisen ympäristön tasapaino eli homeostaasi palautumaan. Samalla elvytetään hormonaalisesta ohjauksesta vastaavien umpieriterauhasten tasapainoista toimintaa.

Tämän jälkeen hoitoa jatketaan yksilöllisesti asiakkaan tilanteen mukaan n. 3-5 viikon hoitovälillä. Säännöllinen hoito auttaa ihmistä pysymään kunnossa ja elimistöämme toimimaan kunnolla.

Hermoratojen kuntoutus ei ole ihmeparantamista, joten se vaatii oman aikansa. Ihmetekoja on turha odottaa, keholla menee oma aikansa kuntoutuessaan. Omat elämäntavat ravinto, lepo, tupakointi yms. vaikuttavat hoidon tehoon sekä nopeuteen. Hermoratahieronta perustuu fysiologiaan. Hoidolla autetaan kehon omia parannusvoimia saattamaan keho takaisin normaalitilaan, jolloin sairauksien syyt poistuvat. 

Paranemiskriisi

Hermoratahieronta voi aiheuttaa ensiksi muutoksen huonompaan suuntaan. Monesti kroonisissa sairauksissa paranemiskriisit kertovat elimistön puhdistuksen käynnistymisestä. Hermoratahieronta puhdistaa elimistöä, jolloin runsas kuona-aineiden poistuminen saattaa kehon erityselimet (maksa, munuaiset, keuhkot, iho) suuren työtaakan alle. Tästä seurauksena on paranemiskriisi, jonka oireita voivat olla pahoinvointi, päänsärky, ihottuma, kuume, kipuja, väsymys, tunne että on hiekkaa silmissä yms.

Hermoratahieronnasta aiheutuvaan paranemiskriisiin tulisi suhtautua positiivisesti. Se osoittaa hieronnan tehoavan kehossa. Kaikille paranemiskriisiä ei tule tai ne ovat niin lieviä, että he eivät huomaa sellaisia. Mikäli hermoratahieronta aiheuttaa paranemiskriisin, hoitoa ei tulisi missään nimessä keskeyttää vaan kestää hetkellinen voinnin huonontuminen. Oireet ovat ohimeneviä.