Hermoratahierojakoulutus

Koulutus hermoratahierojaksi kestää 13 kk, sisältäen 13 lähipäivää tenttipäivät mukaan luettuna. 

Koulutuksessa opiskellaan anatomian ja fysiologian perusteita laajasti hermotus huomioiden, nikamaoppia, yleistietoa, hoitohygieniaa, ammattietiikkaa ja asiakasdokumentointia. Ravitsemuksen puolella käydään läpi ravitsemuksen merkitys, sekä vitaaliaineet, niiden käyttö ja vaikutus kokonaisterveyteen.

Käytännön harjoitteluna opetellaan aluksi hermoratahieronnan perushoitokierros, joka on kaiken hoidon perusta. Oppilaat harjoittelevat hoitamalla toisiaan, harjoitusasiakkaita ei lähipäivillä käytetä.

Myöhemmin ryhdytään opiskelemaan, mistä vaivat johtuvat, perehdytään erilaisiin oireisiin ja niiden syihin sekä saadaan työkaluja asiakkaiden hoitamiseksi yksilöllisesti vaivojen mukaan.

 Lähiopetuspäivä on kerran kuukaudessa ja siinä oppilas saa ohjeet seuraavan kuukauden opiskelua varten. Yhteys kouluttajaan toimii väliaikana sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Koska käytännön harjoittelua pitäisi tehdä mahdollisimman paljon, vähintään 10 hoitoa kuukauden aikana, hoitoaika 1,5 - 2 h, suositetaan että oppilas ottaa harjoitusasiakkaalta pienen maksun, esim. 20 - 40€/ hoito. Näin oppilas voi hankkia rahoitusapua opiskeluun ja luoda jo asiakassuhteita tulevaa ammattia varten.

Koulutus hintaan sisältyy perusanatomian kirja Luut ja ytimet, Paavo Airolan Luonnonlääketieteen käsikirja, muu opetusmateriaali sekä ruoka ja kahvi lähipäivinä. 

Kurssin varausmaksu on 130 €. Koulutusmaksun voi suorittaa kerralla 3300 € tai kuukausierissä, 11 krt 300 €. Koulutus maksetaan harjoitushieronnoilla, joiden asiakkaat oppilas hankkii itse.

Koulutukseen kuuluu kaksi laajaa teoriatenttiä ja kaksi käytännön työnäytettä. Nämä hyväksyttävästi suorittanut saa käyttää ammattinimikettä hermoratahieroja ja aloittaa ammattityön.

Oppilasta ohjataan myös yrityksen perustamisessa.

Hintasuositus asiakkaalle hermoratahierojan ammattinimikettä käyttäen on 75 € / hoito, sis. alv:n 24%. Hoidon hinta vaihtelee kuitenkin paikkakunnan yleisen hintatason mukaan.