Hermoratahieronta

Ääreishermoston tehokuntousta

Mitä hermoratahieronta on?

Hermoratahieronta on fysiologiaan perustuvaa kehon huoltoa.

Hermoratahieronta on kehon kokonaisvaltaista hoitoa. Keho käsitellään päästä varpaisiin käyttäen lujan lempeää pyörittävää otetta. Hoito sopii lähes kaikille, niin vanhoille kuin vauvoille. Emme hoida elinsiirtopotilaita, vastikään operoituja tai raskaana olevia henkilöitä. Käsittelyssä menee n. 2 tuntia. Hieromme ohuen vaatekerroksen läpi. Hoito räätälöidään jokaiselle yksilöllisesti.

Hoidon hyöty perustuu ääreishermoston teho kuntoutukseen. Ääreishermostoa käsittelemällä tehostetaan keskushermoston toimintaa ja sitä kautta vaikutetaan kehoamme säätelevien ja huoltavien elinten toimintaan. Hermoratahieronnassa keho käsitellään järjestelmällisesti kokonaan huomioiden pitkittäisten ja poikittaisten hermoratojen, yhteistoiminnallisten lihasten, magneettikenttien, sähköistysalueiden, vastakappaleiden ja selkäydinhermojen yhteistyö.

Sairastumisen syy

Kehon tasapainoa kutsumme terveydeksi ja kehon hätähuutoja sekä kipuja sairaudeksi. Kokonaisvaltaisessa hermoratahieronnassa otetaan huomioon aliedustuksen suhde yliedustukseen, kun aivot pystyvät hallitsemaan kehomme toimintoja niin keho on tasapainossa, silloin kehomme ei tarvitse hälyttää epätasapainoa eli kipuja.

Ääreishermoston toiminnan heikentyessä huononee myös keskushermoston toiminta ja vähitellen ihminen sairastuu. Hermotuksen huonontuessa, ruuansulatuselimet eivät pysty käyttämään ravinteita täysimääräisesti kehon hyödyksi eikä myöskään kehon puhdistus toimi kunnolla. Kehossa kehittyy pikkuhiljaa ravitsemusvaje ja ns. omamyrkytystila. Esimerkiksi reuma on omamyrkytystilasta johtuva sairaus.